Informatie

De prachtstad waar we vandaag de dag in leven, was er niet geweest zonder het hart en de daadkracht van de Rotterdammers van toen. Mensen die elk, op hun eigen manier, een steentje bijdroegen en bouwden aan het Rotterdam van nu. Dat zijn misschien wel jouw ouders, opa of oma! Of je buurman- of vrouw, een oom of tante… Het zijn in ieder geval onze ouderen! Zij zorgden toen voor Rotterdam en dus zorgen wij nu voor hen. Want: Rotterdammers zorgen voor elkaar. Dat is de campagne die de ouderenzorginstellingen van ConForte, onderdeel van deRotterdamseZorg, in Rotterdam zijn gestart om die zorg voor onze ouderen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren door meer mensen bij de ouderenzorg te betrekken.

Waardig oud worden; dat is het uitgangspunt. Door ons samen in te zetten voor de ouderenzorg, maken we die zorg nog beter. Want onze ouderen verdienen toch niets minder dan de allerbeste zorg van de meest bevlogen zorgprofessionals? Precies. En daarvoor is een nieuwe aanwas van personeel vereist: de wervingscampagne ‘Rotterdammers zorgen voor elkaar’ roept dan ook 1000 Rotterdammers op voor de ouderenzorg.

Verhalen vertellen
Met de campagne geven we daarbij zoveel mogelijk ouderen een gezicht. Dat doen we – letterlijk! – door de lens van de camera, maar ook door het delen van hun verhalen. Want terwijl veel ouderen thuis of in zorgcentra hun oude dag doorbrengen, hebben ze allemaal een verhaal te vertellen. Een uniek levensverhaal dat ontroert of verblijdt, misschien wel inspireert. Van die verhalen kunnen wij leren. Ze bieden rijkdom aan onze stad, ze moeten verteld en gehoord worden.

Hoe zorgen we er immers voor dat mensen ‘waardig’ oud kunnen worden? Het antwoord is simpel: door te luisteren. Door hen echt te zien en te laten zien. Niet enkel als ‘zorgbehoevende’, maar in de eerste plaats als uniek individu met een levensverhaal en een eigen persoonlijkheid. Door hen te betrekken en deel uit te laten maken van de samenleving. Ook dat is zorgen voor elkaar. En daar wordt Rotterdam alleen maar mooier van.

Meedoen?
Er zijn tal van manieren te bedenken om ouderen zichtbaar te maken en hen een onvergetelijke dag te bezorgen! Grote kans dat jij met jouw organisatie een steentje bij kan dragen! Heb je een leuk idee? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee!

 

 

Een collectief initiatief van Conforte, deRotterdamseZorg en de volgende zorgpartners: